Fred Claus

Hej

Ikväll ska jag hem till min kära syster på lite julmys, se lite på julfilm och dricka te. Dessutom så har hon lovat kakor i mängder :D det är alltid lika gott. Och så råkade en sån där vinter hoklad hoppa ner i min korg på Gekås så den ska jag ta med mig och knapra på också. Vi ska se en ganska ny julflm som heter Fred Claus med Vince Vaughn. Föra veckan var min syster helt övertygad om att det var samma skådis som han som spelade i Along came Polly, men när jag sa Ben Stiller så vägrade hon att tro på mig xD Så igår kollade vi på filmen och såg att vi hade rätt och fel båda två! Hon tog fel på filmen (hon hade hela tiden gått och tänkt på The Brake up) men hade ju rätt om skådisen, jag hade fel om skådisen eftersom filmen inte var rätt, men hade rätt om att Ben Stiller spelar i Along came Polly xD Rörigt? Det tycker jag med och det kanske är en sån stund som man måste varit med när det hände för att tycka det är kul. Till mitt försvar så vill jag säga att detta är en typisk situation mella mig och systeryster :P


Hoppas att ni får en riktigt julig dag idag :D
Kram Frida


Julstämning

Hej

Tänkte att jag skulle ta och (jul)städa lite idag, några små saker borde väl vara okej att sätta fram redan nu. Bara så att man blir på lite bättre humör nu i höstrusket. Jag vill ha jul nu, ljusstakar i varje fönster, röda gardiner, pepparkaksbak och julklappsrim. Dessutom så håller jag på att sätta ihop min lista för i år, alltså inte önskelistan utan julmusiken. Detta året tycker jag att jag har hittat en riktigt bra blandning, eller vad tycker ni?

12 days of Christmas - Andy Williams
Holy Night - Josh Groban
Do they know it's Christmas - Band Aid
Winter Wonderland - Brad Paisley
En stjärna lyser så klart - Carola
Nu kommer det tomtar - Fronda
The Prayer - Celine Dion & Josh Groban
Santa Claus Lane - Hilary Duff
All I want for Christmas - Mariah Carey
Let it snow - Michael Bublé
Feliz Navidad - Jose Feliciano
Jolly old. St Nicholas - Disney
Julen är här - Tommy Körberg & Sissel Kyrkebo
What Christmas means to me - Stevie Wonder
Decembernatt - Peter Jöback


Här är lite bilder med lite julkänsla :)

   

1. Stenar köpta på Gekås 9kr/st
2. Jul-te från Julmarknaden i Hjuleberg
3. Julmarknad på Hjuleberg
4. Julmarknad på Hjuleberg

Kram Frida

Besök på Gekås

Hej

Igår åkte jag iväg för att besöka något mycket härligt i mitt liv, jag kallar det Gekås. Eller okej, alla kallar det Gekås men i mitt huvud så är det ett stort gyllene Gekås med små änglar som flyger i bakgrunden och sjunger Hallelulja och blåser i guldtrumpeter. MEN jag gjorde det största misstaget man kan göra innan man gå innanför de gula väggarna, jag hade inte skrivit någon inköpslista. Alla sprang runt som yra höns där inne och jag hade tur som överhuvudtaget lyckades få med mig någonting i min korg. Vad jag vill komma fram till är att så här några månader innan jul så är det perfekt att åka till Gekås att fynda (glöm inte att skriva in en lista!). Jag köpte jättefina julkort 10 st för 40 kr, små stenar med texten God Jul för 8 kr st och självklart lite mer marabou vinter choklad för den är så mumsig :D

Mitt tips idag är dessa jättesöta kaniner från Maileg.



Kram Frida


Adventskalender

Hej

Nu kommer vi med ett lite roligare adventskalendertips för vuxna. Köp en låda med Aladdin Hjärtan och skriv med kristyr (sån som man har på pepparkakor) nedräkning till julafton. Så varje dag får man ta ett hjärta och det är mycket godare än barnens julkalendrar. Supermysigt tycker både Frida och Kajsa :) Dessutom så kan man göra det lite med avancerat och dekorera lådan efter eget smak och tycke. Och kanske till och med färsta ett kuvert på ovansidan med ett kort för varje dag med något tänkvärt ordspråk eller en lite kärlekshälsning.



Kram Frida och Kajsa


Lite julpyssel





Dessa hittade jag precis när jag klickade runt på Google. Man kan klippa ut dem och använda som mallar, göra mysiga julkort eller kanske julklappsetiketter. Det ska i alla fall jag göra :)

Kram Frida


Favorit i repris






Idag får ni hålla tillgodo med vårt favorit avsnitt av Sunes jul.
Vi önskar er ett gott skratt!

Kram Frida och Kajsa


Julmums

Vit kardemummatryffel
ca 18-20 st

1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 msk smör
1 tsk mald kardemumma

Garnering: 1/2 dl kokosflingor

Gör så här:
Koka upp grädden och dra kastrullen plattan. Dela chokladen i mindre bitar och rör ut den i grädden tillsammans med smör och kardemumma.
Häll över smeten i en form eller en djup tallrik och ställ in den i kylen i minst 4 timmar.
Forma runda kulor av smeten och rulla dem i kokosflingor. Förvara kulorna svalt.




visst låter det gott :D

Receptet är taget ifrån Lantliv nr 11 2007. Bilden kommer ifrån Aftonbladet.se

Julmässa

Hej

Julmässan i Hjuleberg var riktigt mysig, synd bara med regnet för det drog ner hela intrycket en del. Julmarkanden hölls inne i ladugårdarna på slottet och det var så himla mysigt att komma in och känna lukten från granriset och alla halmbockar. Själv köpte jag smaskiga pepparkaks fudge (kommer säkert finas på Wapnös julmarknad också), julte som jag och Kajsa snart ska prova plus supersöta ängelörhängen. En riktigt lyckad julmässa :D
Just nu sitter jag och Kajsa och binder kransar. Eller Kajsa pillar med ståltråds-stommen och jag bläddrar i Allers julspecial från förra året. Allt detta medans kajsas jullista på Spotify spelar i bakgrunden.. Åh! kan det inte bli jul snart!

Senare kommer lite bilder från dagen :)

kram Frida och Kajsa

Julchoklad

Hej

Om ni inte redan har fått upp ögonen för Marabous nya choklad "vinter" så gå ut och leta rätt på en. Den finns bara i 180g men den är verkligen värd det! Pepparkaks-smak fast i chokladform, kanonbra ju och jättesmaskig :D



Och om ni inte har något för er imorgon och är i Falkenbergsområdet så passa på att besöka Hjulebergs julmarknad. Det är sista dagen och jag ska självklart dit, hoppas att vi ses!

Kram Frida

Julklappstips nr 1

Hejhej

Idag har jag ett jättemysigt julklappstips till er! Jag är ett stort fan av egengjorda saker, om man kan göra det snyggt. Förra året så fick jag en liten träskål av min lillasyster i julklapp som hon hade gjort helt själv i slöjden. Mycket roligare än om hon köpt den någonstans, det blir inte riktigt samma sak. Så för er som tycker att det är kul med pyssel har ajg ett supermysigt tips! http://crochetamigurumi.blogg.se/  Jättebra för mindre barn för det finns inga lösa delar som kan tas sönder och stoppas i munnen. Och dessutom är det inte finare att ge någon något som man gjort själv, det blir så personligt.


Jag har inte provat själv än, men värmer upp mina stickpinnar tills det rätta tillfället infinner sig. Om man vill har fler utmaningar så kan man köpa boken "Amigurumi" på Adlibris.se med massor av mönster.

Kram Frida




Överaskning

Hej

Ja, de där 47 dagarna rann ut i sanden ungefär samtidigt som när jag och Kajsa inte kunde hålla oss längre. Det är ju faktiskt bara 5 veckor kvar till advent och alla förtjänar att delta i vårt julmys här på vår nya julblogg. Vi ska försöka tipsa om så mycket vi bara kan och ni kommer även få se lite julpyssel och julbak. Tanken är att vi ska sprida lite inspiration inför julen till alla som tycker om julen lika mycket som vi!

Bäst når ni oss på vår mail, [email protected] om ni har några frågor eller synpunkter.

Kramkram

RSS 2.0