Jultävling!

Hej

Det är klart man vill vara med i en utlottning med så här fina julklappar! Om du också vill vara med så klicka in dig här: Jul i stan :)

 

Jul i stan

 

Kram Frida


Jul hos Ikea

Hej

Nu har det kommit en egen liten flik på IKEAs hemsida som heter Vinter med massor av fina julsaker :)



Kram


Pepparkaksfudge!

Hej

På efterfrågan tänkte jag nu lägga upp det receptet som jag själv kommer använda till pepparkaksfudgen detta året, måste dock tillägga att jag aldrig har provat det själv för jag köpte mina fudge på julmarknaden på Hjuleberg förra året. Men jag hoppas att det blir gott :D

2½ dl Vispgrädde
2,5 dl Socker
1 msk Ljus sirap
½ dl kakao, (Här tänkte jag att man skulle kunna byta ut delar alternativt hela kakaodelen mot pepparkakskryddor beroende på hur mycket man vill att de ska smaka.)
1 msk Smör
1 msk Vaniljsocker

Så här gör man:
Koka upp grädde, socker och sirap. Tillsätt resten när det tjocknat lite. Rör ofta. Koka ihop tills det sockrar sig i kanten (15-20 min). Häll i avlång sockerkaksform klädd med bakplåtspapper. Låt svalna lite, skär i lagom stora bitar.
Sen är det bara att njuta!

Kram





Julens bästa

Hej

Idag har jag suttit och klurat på en lista på det bästa av det bästa med julen :)

1. Det bästa på julbordet är: Mormors köttbullar
2. Den bästa jullåten är: Tomten jag vill ha en riktigt jul med Busungarna
3. Det bästa julgodiset är: Pepparkaksfudge
4. Det bästa julpyntet är: Änglar i massor!
5. Den bästa julkalendern är: Pettson och Findus
6. Den bästa julklappen är: Detta året står Gossip girls säsong 3 och Lars Winnerbäcks bok högst upp på min lista, men genom alla mina år blev jag nog mest glad det året jag fick en egen cd-spelare ;)
7. Den bästa snön är: Den som faller tyst och stilla en mörk kväll när man står under en gatlampa tillsammans med någon mysig människa :)
8. Den bästa juldoften är: Pepparkakor givetvis!
9. Det bästa julrimmet är: Ära vare gud i höjden, denna har jag gjort i slöjden...funkar alltid!
10. Den bästa julfilmen är: Nu är det jul igen.

Kram

Till Stockholmsjul

Hej

Såg idag att du hade länkat till min blogg efter mitt inlägg om Living and Room, ville bara säga tack! Det var jättekul att komma in hos dig och se det :) Jag kunde inte kommentera inlägget tyvärr, det stod att sidan inte hittades? Men ville ändå säga tack, det är verkligen kul när man kan sprida lite jul inspiration:)

Stockholmsjul.blogg.se

Kram Frida

Vintervit

Hej

Nu minsann har jag provat Marabous nya julchoklad Vintervit, men jag tycker nog att det var lite av en besvikelse faktiskt. Som mjuka paket på julafton när man var liten, man hade suttit och sett på alla paket i flera dagar men när stunden väl kom så var alla de spännande klapparna till någon annan och själv fick man mest kläder. Jag trodde att den skulle smaka mer jul, som förra året, men det var bara vanlig vit choklad. Men det är ju bara min åsikt :)

Gjorde ett besök på Gekås med mamma i fredags och trots att jag varken fick tag på glasburken eller ljuslyktan så kom jag hem med en fin julburk i plåt :)

 

(Bilden är tagen från gekasullaredbloggen.blogspot.com)

Kram

Första snön!

Hej

Idag när jag satt på bussen mot Halmstad började säsongens första snöflingor komma. Jag blev ju såklart helt lyrisk där jag satt ensam och kunde inte göra så mycket just då, men så fort jag hade hoppat av gjorde jag en liten glädjedans! Snö, denna vita underbara massa som jag inte kan få nog av och nu är den här, dock inte i några större mängder än, men jag är inte kräsen. Tyvärr har det regnat hela kvällen så den försvann lika fort som den kom, men jag hoppas på en favorit i repris vid ett senare tillfälle ;)

Kram

Julmusik

Hej

Det har stört mig ett tag att ipoden här på sidan är en ganska ful nyans av rosa-röd, nu är det fixat och lite nya låtar finns med på spellistan. Undrar vilken som är den mest spelade jullåter genom tiderna?

Kram Frida

Pettson får julbesök

Hej

Jag har somnat nu några kvällar till Helge Skoogs lugna stämma medan han läser Pettson får julbesök för mig. Köpte den som ljud-bok förra året på cdon och den spelades många mysiga kvällar då med. Är på jakt efter en ny detta året och har funderat lite på Mamma mu eller kanske Jul med Astrid Lindgren.

 

Kram Frida


Living and Room

Hej

Har hittat massor av julmysiga saker på Living and Room





 

 

God natt





Jack Frost

Hej

Vaknade upp med rimfrost på både fönstret och över hela marken utanför, underbart :) Idag ska jag bläddra igenom Allers julmagasin, som jag inhandlade igår, tills jag storknar för nu har julkänslorna bitit sig fast ordentligt.

Trevlig helg!

Frida

Jul i Kapernaum

Hej

1995 gick Jul i Kapernaum som julkalender och jag såg min självfrände för första gången, när Viktor red in på sin vita häst i staden Kapernaum för att släppa lös stjärnan som den elake kung Sirius hade begravt under staden, hoppade mitt hjärta några dubbelslag. Ikväll ska jag och min kompis Frida smutta på julmust, knapra pepparkakor, skala clementiner och njuta av att vara 5 år igen och se på Jul i Kapernaum. Mysfaktor 100 :)

 

Trevlig helg alla!


Have yourself a merry little christmas

Hej

Letade mig fram till Gekås blogg och hittade massor att skriva upp på min inköpslista tills jag och systeryster ska åka dit om två veckor. Charmen med Gekås är ju lite att man inte alltid vet vad man hittar där, så jag håller tummarna för att allt ska finns kvar tills dess.
Den här är jag särskillt sugen på:



och den här med ;)



GE OSS LITE JUL NU! :D

Bilderna har jag hämtat från gekås blogg (http://gekasullaredbloggen.blogspot.com)


Christmas in you

Hej

Sitter och önskar att jag bodde i Umeå, fick nämligen höra att det snöar där idag! Istället tröstar jag mig med att lyssna på Jill Johnsons julalbum Christmas in you på Spotify. Jag tänkte faktiskt cykla bort till affären sen för att köpa lite pepparkakor och julmust till imorgon. För som fredagsmys ska jag och min kompis Frida se på julkalendern Jul i Kapernaum och vad passar inte bättre då än pepparkakor!? :D
Ni har kanske redan hört detta, men min systeryster informerade mig om att nästa vecka kommer Marabous julchoklad ut och den är vintervit! Äntligen, jag hoppas att det är minst lika god som förra året och kanske lite bättre till och med :)

Tack för alla kommentarer, jag blev så glad när jag loggade in idag och såg alla dessa härliga ord :) Det värmer verkligen att det finns julälskare där ute som gillar den här bloggen, Tack!

Kram

Dåligt uppdaterat

Hej

Skäms verkligen att jag är så dålig på att uppdatera här, lovar att bättra mig! Älskar det här höstvädret som vi har i Halland idag, höstsolen skiner och luften är härligt frisk. Det känns som när man var liten och gick en runda med mamma och systeryster i skogen, klättrade lite i träden och sparkade i löven. Det är liksom läge att dra en filt om sig, krypa ner i soffan framför en Disney Original movie (en sån med verkliga människor) och dricka varm choklad. Men för att komma tillbaka till verkligheten, så har jag köpt mig ett nytt te: Yogi tea, Green Chai Organic, det luktar ljuvligt av nejlika, kanel och mynta :D som min kompis sa -jul på kopp, perfekt för dig, Frida! Är det någon av er som har smakat det? Vad tycker ni? Till lukten påminner det om julteet som jag köpte på Hjuleberg förra året.
Igår kväll myste jag dessutom framför vinteravsnittet på säsong 2 av Gilmore girls, när Lorelai öppnar värdsuset för alla vänner och har en stor middag och alla får åka häst & vagn genom Stars Hollow :) Julfebern har nog satt sig ordentligt nu! ;D

Kram och trevlig helg!

RSS 2.0