Första advent

Hej

Snön har lagt sig ordentligt, julpyntet är halvvägs uppe och första advent har redan varit!

Skulle julbaka med min kompis Frida i förra veckan, men blev inkallad på jobb så det blev ett väldigt stressigt kvällsbak, där kolan inte kokade tillräkligt länge, kakao råkade hamna i fel kastrull och pepparkakorna blev brända. Jag fick panik-plugga när jag kom hem vid evla på kvällen och sen upp och jobba - så klart försenad, dagen efter.
I söndags åkte vi in på julskyltningen i Halmstad och såg på Lucia-kröningen, jätte mysigt, men också väldigt kallt. Så idag, när jag stod och packade lådor på jobbet och tittade ut genom fönstret och såg all snö utanför, tänkte jag bara - Om det ändå kunde bli sommar igen. Det kändes jättekonstigt att längta efter värmen mitt i vintern, för jag fryser sällan och jag älskar snön!

Har planerat in en Gekås-runda med min Mormor nästa vecka, får se om det går över när jag har köpt en ny julstjärna och kanske lite annat mysigt julplock :)

Kram

Snön ligger tjock på gator och torg :)



Trevlig helg :)

Snö, del hundrafemtionåtta :P

Hej

Jag vet att jag tjatar om snön ganska ofta, men jag älskar när det snöar och idag så snöar det IGEN! :) Så super mysigt så när systeryster frågade om jag ville komma och hålla henne sällskap på hennes lunch så cyklade jag dit med lite pepparkakor och julmust :) Perfekt "brunch" får man kanske kalla det ;D

Hoppas att ni har en riktigt härlig helg :)

Kram

Leilas Jul

Hej

Inatt satt jag uppe hela natten med min vän Kajsa och drack julte och såg på Leilas jul. Super mysigt, för utanför fönstret lös månen upp all bitande frost som satt sig i träden och buskarna, jätte vackert att titta ut på i vintermörkret :)

 

Kram


Genus

Hej

Satt och funderade på om det finns några manliga julbloggare där ute? och i så fall, är ni många?

Kram

Amigurumi del 2



Så här blev han tillslut, tänkte göra en tomtemor till honom också :)

Det var faktiskt inte så svårt, när man väl hade fått kläm på det! Hittade mönstret i Mia Bengtssons bok "Virka Amigurumi: söta små glädjespridare". Ändrade bara färgen på garnet och använde mönstret till Häxan.

Kram

Amigurumi

Hej

I helgen har jag virkat min första amigurumi-tomte! :) Bild kommer snart!

Kram

Lördag

Hej

Idag var jag och systeryster ute och lördagsshoppade lite, när vi möter en bil och helt plötsligt blir jag helt tokig. Bilen hade JUL på sin reg.skylt! Kan ni tänka er att det kör runt en bil i Halmstad med regnummret JUL!!! Så kul! Haha..

Hittade även en bok om ur man virkar Amigurumis och det fanns ett mönster på en äxa, men jag tänkte att om man tar röd tråd istället för svart så kan man ju göra en Tomte istället :) Får se hur det går, för jag har aldrig virkat amirugumi innan.




Idag har jag också provat Risifruttis vintermums, fast jag tyckte nog att den var ganska god :)

Kram

Julrim

Hej

Tänkte berätta om en ganska uppskattad grej jag och min syster gjorde en julafton för några år sedan. Dagen före julafton så satt vi inne på hennes rum och slog in julklappar och skrev lite julrim, när vi kom på att vi skulle skriva varsitt rim till hela familjen. Superkul verkligen! Vi började varje rim med "Ett år har nu gått...", vi försökte skriva så att det passade in på personen som skulle få det, men vissa ord är svåra att rimma på så ibland blev det lite galet. Som sagt blev det väldigt uppskattat av alla och vi hade jätte roligt åt detta så året efter bestämde vi oss för att göra något ännu bättre. Vi skrev ett långt rim om hur vi firar jul, eftersom det är likadant varje år. Tänkte ge er lite roliga utdrag ur detta rim, för jag är så himla nöjd med det :P haha..

Morfar en kaka försöker ta,
men mormor säger; låt bli, de ska vi senare ha

S ut och springa ska,
medan Frida står i duschen och sjunger talala

E skriker, när ska vi till mormor och morfar åka?
Mamma svarar; sluta bråka!

Alla i bilen sitter, mot D det bär,
E tänker att hoppas vi snart är där.


Alla i farstun står,
Frida klagar på sina nya skavsår.
"Aj mina fötter, stackars mina tår"

Mormor säger att maten är klar
Morbror är redan framme och tar.

Väl vid bordet pratar alla i mun
Morbror tycker att hans tallrik börjar bli tunn.

Morbror och pappa nt mat tar och tar,
För hela året de tränat har.

Klockan tre alla vid teven sitter
Kalle Anka irriterad är på kolibrinas kvitter.

Bullar och kakor i stora mängder mormor har,
många vi plockar och tar.

Plötsligt det på dörren knackar,
Tomten för den goda gröten tackar.

E då fick ögon stora som tefat
Har tomten rånat en bankomat?

Hemma igen, går alla till sitt.
Pillar med datt och ditt.

Mattan under granen nu blivit naken,
endast pappa är vaken.



Ett jättekul tidsfördriv på julafton! Är det någon som gör något liknande under julen?

Kram

Pysselpysselpyssel

Hej

Jag är så sugen på att julpyssla idag så att det kliar i fingrarna på mig! Tänkte därför hämta hem min symaskin från systeryster ikväll och se om jag kan få ihop något mysigt. Först ska jag till skolan några timmar, men hur har de tänkt att jag ska kunna koncentrera mig på att spela rollspel när jag har huvudet fullt av allt jag måste göra!? Haha.

Ikväll ska jag försöka sy min egen julstrumpa :)

Kram

Det snöar fortfarande!!

Hej

Satt uppe igår och väntade på snön, och minsann den kom prick kl 23.00 som utlovat. Jag tycker att man blir så himla glad i hela kroppen när man ser snön fara runt där ute. Det är då jag sitter och drömmer om att en dag bo i mitt sekelskiftshus med massor av härliga julförberedelser framför mig, pyssel med barn och pulkaåkning i backen. Kanske en mysig häst att gå ut och pyssla om i vinterkylan? Till och med när alla gnällde över snön förra året var jag så lycklig inombords, även när jag var tvungen att hjälpa till och skotta :P
Snö gör helt enkelt världen lite vackrare och mysigare, och helt klart juligare!

Härligt att vakna upp och se detta när man tittar ut genom fönstret :)



Kram

Shake up Christmas

 

Älskade den här låten från första stund :)


SNÖ!

Hej

Inatt har SMHI lovat att det ska komma snö! Mellan kl 23.00 och 07.00 ska det komma hela 10 cm!! :D Dock står det vidare att regnet kommer kl 12.00, så den ligger väl inte kvar... ÄN! Men snö i alla fall är ju helt underbart och lite sällsynt här där jag bor faktiskt. Jag tänkte faktiskt sitta uppe ikväll och se de första flingorna falla, med lite julte och mysa i väntan på julen som idag bara är 46 dagar bort :)

Kram

Julafton

Hej

Har suttit och längtat efter julen hela helgen och tänkte därför dela med mig om vårt julfirande är hemma :)

Eftersom min lillasyster fyller år den 23, så är det alltid ett himla ståhej dagen före doppare dan. Men på kvällen brukar vi samlas allihopa för att se på Uppersittarkväll, det är också då de allra sista julklapparna läggs under granen. Nu ar vi lite växt ifrån att smyga fram för att klämma på dem, men det är något som tänder till inombords när allt är på plats och timmarna mot den bästa dagen på hela året börjar sakta ticka på.
På julaftons morgon pirrar det lite extra i magen, förra året var jag med systeryster i stallet, men annars brukar det alltid gå julprogram på tv:n och rusningstrafiken till duschen är hög. Runt halv tolv börjar mamma ropa från trappan om jag är klar snart, fast att vi ska vara hos mormor och morfar vid tolv och det tar tio minuter att åka dit. Men så klart är jag sist ut och pappa håller sitt årliga tal om ur viktigt det är att komma i tid, samtidigt som han kör som en galning på världens minsta byväg. I bilen försöker jag oftast få iväg några god-jul-sms som möjligt innan täckningen försvinner.
Det är egentligen nu själva julafton börjar, för när vi kommer står maten framme på bordet, hundarna har fått på sig röda sidenrosetter och mormor står redo med glöggen. Det absolut bästa med julbordet är mormors köttbullar och att hon alltid (utan att klaga på att det är för mycket extra jobb eller någonting) gör en extra Jansson till oss som inte gillar med fisk i :)
Efter maten brukar vi gå ut och ta lite mysiga julbilder, ibland går vi en liten promenad, spelar spel eller helt enkelt ta sig en liten powernap. Min morbror brukar ta med sig ett spel som heter M.I.G som pappa alltid brukar vinna i. Tills det är dags för fika och självklart har man ju nu glömt att man fyllde sig själv med två fulla tallrikar med julmat några timmar tidigare för mormors hembakade kakor är MUMMA.
Jag och systeryster sitter alltid bänkade för att se på Kalle Anka, med varsin cementin och lite julgodis. Min favorit är Piff & Puff eller kanske Tomteverkstan :)
Och till sist, till lillasysters stora lättnad, är det äntligen dags för julklappar :) Då kommer också alltid frågan om vem som ska dela ut dem? Och varje år blir det lillasyster :P

När kvällen blrjar gå mot sitt slut åker vi hem igen, bytar vi finkläderna som har börjat skava lite till något mer bekvämt. Sätter oss i soffan och börjar dela ut våra egna julklappar i familjen innan Svensson Svensson börjar :)

God Jul

Hemmets journal

Hej

Detta kanske inte kommer som en nyhet för vissa, men har ni sett Hemmets journals julsida? Så mycket mysigt pyssel det finns där ute :) Detta tex, en handvärmare att lägga i vantarna så att man inte fryser, super gulligt!

 

Med en skön handvärmare i fickan eller vanten slipper man frysa i kylan. Klipp ut 2 delar efter mallen i ullfilt och sy ihop räta mot räta. Vänd rätsidan utåt, fyll påsen till hälften med risgryn eller hela vetekorn (finns i livsmedelsbutiken) och sy ihop öppningen. Handvärmaren värms i mikron till lagom temperatur – här får man prova sig fram

Mallen finns att hämta på Hemmets Journal

Kram

Julglass

Hej

Som syster skriver i sin kommentar till Vintermums så passade vi på för några veckor sen, när vi hade lite pepparkakor över, att smula ned dem i varsin skål med Sias goda vaniljglass. Vilken hit! Vi är kanske inte ensamma om denna egen-gjorda glassammansättning, men så otroligt gott att alla julälskare borde testa :)

Kram

I <3 Ikea

Hej

Var på Ikea i Helsingborg i helgen och hittade massa jul där :) Nu känns det som att "vanliga" också börjar tycka att det är okej att längta efter julen :P




Jag hittade även en av Ikeas underbara böcker (ett super bra julklappstips för en inredningsnörd/textilälskare och även för dem som tyckte väldigt mycket om Ikeas andra bok "Älskade Hem").
"SY - Älska textil" 79 kr med Familykort :)




Kram

Vintermums!

Hej

Nu har Risifrutti fått en tillfällig vän på besök, den heter Vintermums och smakar Hallon och Kardemumma :)

 

Trevlig start på veckan :)


RSS 2.0