Omni Cantus

Hej

Jag har verkligen blivit dålig på att uppdatera, pinsamt värre! Hur som helst, fick vi besök i söndags av ett lucia-tåg bestående av vänner till min mamma och deras barn. Hallen fylldes av både Sankta Lucia och Staffan Stalledräng innan de gick vidare och det gjorde hela kvällen :) super mys!

Till helgen är det mycket jul som står på planeringen. Speciellt Omni Cantus julkonsert i Drängsereds kyrka kl 16.00 och 18.30, för er som bor i närheten borde definitivt komma och kolla. Jag var med i kören för två år sen och fick därför inte chans att se julkonserten "utifrån" så att säga, men detta året sitter jag och systeryster bänkade för att avnjuta lite härlig julmusik.
På Söndag kommer faster med kusiner för att hinna med en liten julfika innan julafton, mest för att fira Lillasyster som fyller år den 23:de :) För hoppningsvis ska det hinnas med att slå in de sista julklapparna också.

Kram

Luciatåg

Hej

Idag så får vi besök av mammas kompis Bodil, som har lovat oss (om än lite hemlighetsfullt) att vi ska få besök av ett luciatåg. Jag ser fram emot detta, med något höga förhoppningar :)

En mer utförlig beskrivning kommer.

Kram :)

Julbord

Hej

Idag åkte vi iväg med Ramnaredsbuss till Strandbaden i Falkenberg för att äta lite julbord med jobbet. Det var verkligen jättefint att sitta och äta god mat med havet precis utanför fönstret och solen som gled över himmlen :)

 

Trevlig helg


Snöskottning

Hej

Vaknade i morse och tänkte att jag skulle göra en god gärning. Så efter frukosten gick jag ut och skottade, minsann! Jobbigt värre, men nu är jag nästan lite för nöjd med min insats :P

Kram

Julstäd

Hej

Julkänslorna börjar försvinna i allt annat som tar tid, istället vill jag helst bara mysa med alla tomtar och allt glitter. Så idag ska jag VERKLIGEN städa och ta fram julpyntet ordentligt. Min ljusstake gick sönder förra året så i år löste jag det med att lägga ner en ljusslinga i en av de röda glasburkarna från Gekås :)

 

Kram


Första kalenderöppningen

Hej

Hur många av er såg på svt:s julkalender idag? Jag såg bara lite kort, innan jag var tvungen att rusa in i duschen men min lillasyster tyckte att den absolut inte var julig alls. Jag hoppas på en come-back av Pettson oc Findus jag, men tills dess så väntar jag på att årets julkalender Hotell Gyllene Knorren ska ta sig och bringa lite julkänslor trots allt.
Mitt batteri på mobilen dog på jobbet idag, för att jag hade lyssnat på P3 hela dagen, så jag fick nöja mig med Rixfm som gick på den gemensamma radion resen av halvtimmen som var kvar. Programmet Eftermiddag med Pär kom och Pär med Ä listade fem anledningar till varför julkalender är så otroligt dåligt. Listan kommer här:

5. TV-kalendern – Välproducerad TV-underhållning som följs av ett tamt analogt öppnande av en lucka som döljer en bild av något vi redan sett i rutan och som man dessutom redan öppnats i TV.

4. Presentkalender – Seemd like a good idea at the time men 24 skitoprylar köpta på ”ÖB” eller ”Jula” är inte roligt för någon.

3. Tuggummikalendern – Jag vet inte hur utbredd den var men under en jul i början på 90-talet så tyckte något företag att en tuggummikalender var en bra idé. Det höll ett år.

2. Gratiskalendern – Den absolut sämsta kalendern som
finns delades ut av posten och något år i matbutikerna. Och var läskigt nog ett doltm reklamutskick.

1. Chokladkalendern – gammal choklad som producerades någon gång före kriget i någon tjeckoslovakisk fabrik.


Jag är INTE beredd att hålla med Pär med Ä utan tycker att chokladkalendern har gjort det mycket lättare att gå upp kalla och mörka vintermorgonar när man var liten och inte alls ville gå till dagis. Jag har inte själv upplevt tuggumikalendern - antagligen för att jag är född 90, men visst jag kan se stressade föräldrar som vill att barnen ska äta frukost istället för att tugga tuggummi på morgonen. Presentkalendern kommer jag absolut använda med mina egna framtida barn! 24 skitoprylar från ÖB behöver man då minnsann inte trycka ner i paketen. Och trots att TV-julkalendern har varit något av en let-down de senaste åren så är det något speciellt med att se den och de öppnar ju kalendern i tv även för de barn som inte har köpt pappersalternativet.

Eller vad säger ni? :)

Kram

RSS 2.0